Je wilt natuurlijk élke dag met je auto veilig op weg zijn, ook in de winter. Hier zijn wat tips om ook in de lente te genieten van en met je eigen auto. Zodat je auto ook in de ochtend vlot start en je trouw brengt waar je moet zijn

elke dag veilig op weg met Auto Techniek Apeldoorn

In de winter veilig op de weg

Wanneer het winter is worden er aan uw auto andere eisen gesteld dan wanneer het bijvoorbeeld mooi zomerweer is. Vooral in de winter wil je niet dat je trouwe vierwieler je laat staan omdat er te weinig onderhoud is gedaan. Bij ons kun je de noodzakelijke winterbeurt al voor een relatief klein bedrag laten doen. Voor de zekerheid…


Wat voorbeelden zijn:

vroegtijdig uw winterbanden monteren voor betere grip op de weg wanneer het vriest, een zonnebril in uw dashboardkastje voor als u tegen de laaghangende winterzon in moet kijken, of antivries voor de motor en ontdooispray voor de deursloten. 


Het begint al in de ochtend, is uw accu in goede staat en voldoende opgeladen om een vlotte start van uw auto te garanderen? 


en…

Het gaat tenslotte om de veiligheid van u en uw gezin


Wilt u geen gezeur in de winter?

Tips & HowTo’s


Maak regelmatig de rubbers van de deuren van uw auto goed schoon en smeer ze in zodat ze niet vastvriezen bij vorst. Dit kan met een speciale stick, maar talkpoeder helpt ook al.


Vul de ruitensproeiervloeistof bij met een antivries. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar Deze (antivries-variant)vloeistof is blauw, de variant die je in de zomer gebruikt - dus zonder antivries - is roze van kleur / soms geel.


Koop een speciale deken die u in de winter gebruikt voor de voorruit, zodat je minder hoeft te krabben. Gebruik beslist geen kranten, want die kunnen vastvriezen. Dan ben je nog verder van huis… Ramen krijg je ijsvrij met ruitontdooier bijvoorbeeld in een handige spuitbus.


Stel een handig setje winterspullen samen voor uzelf met onder andere ruitontdooier, slotontdooier (die u wel buiten de auto moet bewaren) en goede ijskrabbers. Om het wegrijden uit diepe sneeuw makkelijker te maken gebruik je een paar matten of een wegrijhulp, een schep en een veger.


Wissel je zomerbanden vroegtijdig door winterbanden. Zo heb je op de weg in lastige wintersituaties veel meer grip.


De accu in uw auto vzorgt in de winter voor de meeste problemen. De zelfontlading van de accu gaat namelijk veel sneller bij lage temperaturen. Zorg dan ook dat je niet alleen korte ritjes maakt, want de dynamo kan dan de accu niet voldoende bijladen.


Een handrem kan in de winter makkelijk vastvriezen. Dan kom je de volgende ochtend lastig weg en het levert enorme ergernis en stress op Gebruik hem in de winter daarom liever niet. Laat de auto in P (Parkeerstand wanneer u een automaat heeft) of in zijn eerste versnelling staan (bij een handgeschakelde auto). Sommige auto’s hebben een elektronische handrem. Omdat zulke systemen niet met kabels maar op stroom werken, zou vorst eigenlijk geen problemen mogen opleveren.


Goed zicht is voor uw veiligheid erg belangrijk. Zorg dus altijd voor schone ruiten, die beslaan minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten, en is de kans op condens stukken kleiner. Bij slecht zicht door uw voorruit kunt u zelfs een behoorlijke boete krijgen


De juiste motorolie kan het verschil betekenen tussen een auto die bij vrieskou wél start, of juist niet.  informeer bij uw garage


Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen voor u en uw auto belangrijk in het winterseizoen, daarvoor gaat u het beste naar uw garage

Handige video’s

klein logo garage ATA apeldoorn

Onderhoud & Reparatie

Auto Techniek Apeldoorn

Occasions

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK